Feyenoord neemt talentvolle doelman over van NAC

10 april 2018, 20:40   Bijgewerkt: 10 april 2018, 21:01

Feyenoord heeft de zestienjarige doelman Tein Troost overgenomen van NAC Breda. De talentvolle jeugdspeler vertrekt na dit seizoen naar Rotterdam, zo meldt NAC via de officiële website. Troost speelde vijf seizoenen in de jeugd van de club uit Breda.

Troost zegt op de website van NAC dat het besluit om naar Feyenoord te vertrekken moeilijk was. "In de gesprekken die we met NAC hebben gevoerd spraken ze veel vertrouwen uit in mijn toekomst, dat maakte de keuze nog moeilijker dan hij al was. Het programma dat mij werd aangeboden om me verder te ontwikkelen zat goed in elkaar. Ik heb daarom enorm getwijfeld, maar na veel gesprekken met mijn omgeving toch besloten dat ik een kans om bij een club als Feyenoord aan de slag te gaan niet mag laten lopen", aldus de doelman.

Manager jeugdopleidingen Tim Gilissen baalt van het vertrek van de talentvolle doelman. "Tein was namelijk voor ons een absolute high potential om als jongen uit de regio het eerste elftal te halen. Zijn ontwikkeling is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt en daarmee trok hij de aandacht van veel andere clubs uit binnen- en buitenland", legt hij uit. NAC ontvangt een opleidingsvergoeding van zo'n 70.000 euro voor de doelman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen