Liverpool wint ook in Manchester en kegelt City uit CL

10 april 2018, 22:35

Geen Wonder van Manchester. Liverpool heeft zich dankzij een 1-2 overwinning tegen Manchester City geplaatst voor de laatste vier van de Champions League. De ploeg van Jürgen Klopp kwam razendsnel op achterstand, maar wist na de gelijkmaker van Mohamed Salah dat de 3-0 voorsprong van de heenwedstrijd op Anfield nooit in gevaar zou komen. City, dat het na rust moest doen zonder de weggestuurde Josep Guardiola, beklaagde zich vanwege een onterecht afgekeurd doelpunt voor de thee.

De openingsfase leek wel een kopie van de partij op Anfield, maar dan met omgekeerde rollen. Manchester City zette Liverpool continu onder druk en zorgde ervoor dat de gasten geen moment rustig konden opbouwen. Het leidde echter niet tot grote kansen, want Liverpool stond goed georganiseerd. Weinig kansen, maar wel veel kaarten. Binnen het half uur deelde arbiter Antonio Mateu Lahoz al vijf gele prenten uit.

Vlak voor rust zette City nog maar eens aan. Het resulteerde in een afstandsschot van Bernardo Silva dat uiteenspatte op de paal en een onterecht afgekeurde treffer van Leroy Sané vanwege buitenspel. De bal kwam via de knie van Liverpool-speler James Milner bij de Duitse vleugelflitser terecht, waardoor de goal gewoon geteld had moeten worden. Qua kansen kon Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, nauwelijks iets uitrichten.

City moest het na rust doen zonder Guardiola op de tribune, want Lahoz verwees de oefenmeester naar de tribune na een discussie over die onterecht afgekeurde treffer. De thuisploeg bleek vervolgens een schip zonder kapitein en kreeg tien minuten na rust een mokerslag te verwerken. Mohamed Salah, die totaal niet in de wedstrijd zat, zorgde voor de gelijkmaker en een doodstil Etihad Stadium.

Opstellingen

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Nicolás Otamendi, Aymeric Laporte, Fernandinho, David Silva (65. Sergio Agüero), Kevin de Bruyne, Bernardo Silva (74. Ilkay Gündogan), Raheem Sterling, Leroy Sané, Gabriel Jesus

Liverpool: Loris Karius, Trent Alexander-Arnold (81. Nathaniel Clyne), Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, James Milner, Georginio Wijnaldum, Alex Oxlade-Chamberlain, Mohamed Salah (89. Danny Ings), Roberto Firmino (81. Ragnar Klavan), Sadio Mané

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen