Van Halst gelooft dat FC Twente kan overleven bij degradatie

11 april 2018, 07:34

Mocht FC Twente dit seizoen inderdaad degraderen uit de Eredivisie, dan is het zeker niet gezegd dat de club uit Enschede per definitie zal omvallen. Commercieel directeur Jan van Halst gelooft dat de Tukkers ook op een niveautje lager – ondanks alle problemen in de afgelopen jaren – voorlopig het hoofd boven water kan houden mocht dat nodig zijn.

"FC Twente kán de Jupiler League overleven. Belangrijk daarin is wel dat de mensen in de regio de club niet massaal de rug toekeren", vertelt hij tegenover Voetbal International. Dit in tegenstelling tot de berekeningen van Hybercube, een onafhankelijk adviesbureau, dat uitkomt op een terugloop van inkomsten van ongeveer tien miljoen euro en een verlies van bijna de helft van dat bedrag.

Van Halst kent de berekeningen. "Wij maken ook vaak gebruik van de berekeningen van Hypercube, maar het blijven modellen die zijn gebaseerd op verwachtingen. Zo becijferde Hypercube ooit eens dat FC Twente met 22 duizend toeschouwers aan het maximum zou zitten. Na de uitbouw van het stadion zaten er echter al 24 duizend mensen, zonder dat we aan noemenswaardige marketing hadden gedaan. Daarna hebben we succesvol doorgebouwd naar dertigduizend plaatsen. Dit is wel FC Twente, geen gemiddelde club. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat er bij supporters en sponsors in geval van degradatie zoveel liefde is voor de club, dat de uitstroom minder zal zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen