Locadia rekent op PSV-titel: "Gaat deze zondag gebeuren"

11 april 2018, 08:10   Bijgewerkt: 11 april 2018, 08:38

In de weg naar het kampioenschap was één van de (grote) hobbels van PSV het vertrek van Jürgen Locadia in de winterstop. De aanvaller van de Eindhovenaren vertrok met negen doelpunten naar Brighton & Hove Albion. Hoewel vervanger Maximiliano Romero vooralsnog geen speelminuut maakte, bleef de schade voor de formatie van Phillip Cocu beperkt. Dus rekent Locadia op de landstitel.

"Ik denk wel dat het zondag gaat gebeuren", gaat hij in De Telegraaf in op de ontmoeting met Ajax dit weekend. Hij overweegt zelfs om met ploeggenoot Davy Pröpper (hij maakte ook nog speelminuten namens PSV dit seizoen) te komen kijken, mits het haalbaar blijkt met zijn programma in de Premier League.

"Het voelt niet als mijn kampioenschap. Ik sta als het zover is nu eenmaal niet met die schaal in mijn handen en niet op de kampioensfoto's. Maar ik voel natuurlijk wel dat ik een aandeel heb gehad in deze titel. Ik wist dat we goed waren, dus ik had wel verwacht dat ze zo goed zouden blijven presteren. Het is wel zo dat andere teams het ze niet super moeilijk hebben gemaakt. De voorsprong op Ajax is nog zeven punten, maar hoeveel punten staat Feyenoord achter. 23? Dat is niet normaal, toch?", aldus de spits.

Het enige grote nadeel voor Locadia is het feit dat hij door zijn transfer niet zijn seizoen, waaraan hij zo goed bezig was met meer doelpunten dan ooit gemiddeld voor PSV, kon afmaken. Locadia: "Als ik bij PSV was gebleven, was ik denk ik wel topscorer van Nederland geworden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen