Van den Brom geschorst na kritiek op arbiter Blom

11 april 2018, 11:13

AZ-trainer John van den Brom is naar aanleiding van de kritiek op scheidsrechter Kevin Blom geschorst door de KNVB. De oefenmeester moet komend weekend het duel met Heracles Almelo vanaf de tribune toekijken. Dat meldt AZ op de clubsite.

'Bij de straf heeft de aanklager rekening gehouden met de strafkaart van Van den Brom. Hier staan onder meer functieontzeggingen op naar aanleiding van AZ – ADO Den Haag van 4 december 2015 en AZ – Ajax van 6 november 2016', laat de voetbalbond op haar website weten.

Van den Brom heeft afgelopen weekend na het optreden van Blom flink uitgehaald naar de arbiter. "Een lachwekkende strafschop, die onze vriend Kevin Blom weer eens gaf. En de rode kaart voor Ron Vlaar was ook lachwekkend. Hij raakt hem niet. Maar goed, hier kun je op wachten bij deze scheidsrechter", waren zijn teksten onder meer. Volgens de voetbalbond is dat tegen de gedragscode voor trainers. 

'De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. Onderdeel daarvan is het verbaal of non-verbaal in diskrediet brengen van de arbitrage. Tevens wordt met de gedragscode ingespeeld op de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal', omschrijft de KNVB.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen