Zuiverloon happy bij Qatar's project op tweede niveau van Spanje

11 april 2018, 12:06

Gianni Zuiverloon promoveerde vorig seizoen na zijn overstap naar het Spaanse Cultural Leonesa meteen van het derde naar het tweede niveau. Dat is niet gek, aangezien er veel geld in de Spaanse club gepompt wordt vanuit Qatar. De verdediger legt uit bij wat voor project - dat hem overigens goed bevalt - hij betrokken is.

"De club is gekocht door Aspire Academy uit Qatar", legt Zuiverloon uit tegenover de NOS over het bedrijf dat ook achter de organisatie van het WK 2022 zit. Door in clubs te investeren, willen ze meer kennis van over de hele wereld vergaren. Ook kochten ze bijvoorbeeld KAS Eupen uit België, al blijft het niet bij de overname: er wordt tevens flink geïnvesteerd.

"Vorig jaar kregen we twintig nieuwe spelers om direct te kunnen promoveren. Dit jaar kwamen er achttien spelers. Dus ze hebben wel echt plannen met de club", vertelt Zuiverloon. "De technische staf is hier ongeveer net zo groot als de spelersgroep. De medische staf bestaat uit een stuk of acht mensen. Om maar even aan te geven: bij ADO Den Haag waren dat er drie."

Desondanks staat zijn ploeg 'slechts' op de negentiende plaats in de Segunda División. Toch wordt zijn trainer, Rubén de la Barrera (33), veel geroemd in Spanje. "Ze zien in hem een trainer met heel veel potentie. Ze vergelijken hem qua visie en kennis zelfs met een jonge Pep Guardiola of José Mourinho. Hij is echt de hele dag bezig met voetbal en kijkt ontzettend veel wedstrijden. Ons team speelt ook in veel verschillende systemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen