Sturing helpt Vitesse: "Ben al 25 jaar verbonden aan deze club"

11 april 2018, 15:53

Edward Sturing vindt het niet makkelijk om het stokje van Henk Fraser over te nemen, maar voelt zich als clubman verantwoordelijk om dat wel te doen. Volgens de interim-trainer heeft hij het al jarenlang overgenomen als dat nodig was in Arnhem. "Je wil de club helpen", licht hij zijn besluit om het voorstel, dat vanuit de club kwam, te accepteren toe.

Tegenover Omroep Gelderland gaat hij in op het ontslag van Fraser. "Je neemt hier afscheid van een trainer die heel veel succes heeft gehad, maar nu gaat het vier wedstrijden voor het einde fout. Dat is heel zuur. Ik zie dat ook als falen van ons allemaal, ook van mezelf. Juist als assistent is het belangrijk om de trainer er doorheen te helpen, maar daar ben ik ook in gefaald", vindt hij.

Hoewel het voor de buitenwacht wellicht gek is dat Sturing het stokje tijdelijk overneemt, ziet hij dat zelf – en de mensen binnen Vitesse met hem – anders. "Ik ben al 25 jaar verbonden aan deze club en heb nooit geweigerd om te helpen. Nu ook niet. Er is wel een groep spelers die moet trainen vandaag."

Play-offs

De taak voor Sturing, die in het verleden al meermaals voor de groep stond als hoofdtrainer, is niet gering. Vitesse wil de play-offs winnen. "Het gaat om het halen van Europees voetbal of niet. Bij Twente bijvoorbeeld staat er veel meer druk op, daar gaat het om degradatie. Dan lig je 's nachts wakker. Ik ga er natuurlijk wel voor hier, maar het is ook een hele andere situatie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen