Real wendt sensationele comeback Juve in extremis af

11 april 2018, 23:00   Bijgewerkt: 11 april 2018, 23:17

Op het nippertje heeft Real Madrid een sensationele comeback van Juventus en een verlenging in Stadio Santiago Bernabeu weten af te wenden: 1-3. De Italianen stonden voor een haast-onmogelijke opgave omdat ze een 0-3 thuisnederlaag weg moesten poetsen in Madrid, maar door twee goals van Mario Mandzukic leek die comeback toch in de maak. Geschutter van Keylor Navas leidde de 0-3 in en leek voor een verlenging te zorgen, maar Cristiano Ronaldo besliste diep in blessuretijd vanaf de stip anders.

Roma maakte binnen tien minuten de 1-0 via Edin Dzeko en dat was precies wat Juventus dus ook nodig had. Juventus had blijkbaar goed gekeken naar Roma want het was net als de ploeg van Kevin Strootman ook snel doeltreffend. Douglas Costa veroverde de bal en gaf mee aan Sami Khedira, die met een leep lobpassje Mandzukic vond. De verdediging van Madrid, zonder de geschorste Sergio Ramos, stond te slapen en liet de Kroaat helemaal vrij binnenkoppen bij de tweede paal.

Zo had Juventus wat het wilde: een vroege goal om te laten zien dat Real nog niet klaar was met de sluwe Italianen. Het werd door de goal een echte wedstrijd en geen saai potje, zoals in de lijn der verwachtingen lag. Nog binnen het kwartier had Gonzalo Higuain het helemaal spannend kunnen maken, maar hij stuitte op Keylor Navas.

Nog 45 minuten had Juventus dus om de 0-3 te maken en daarmee de op het oog onoverbrugbare achterstand weg te werken. Dat bleek genoeg voor de derde goal: nadat Higuain op Navas was gestuit, was het Blaise Matuidi die profiteerde van een gruwelijke blunder van Navas. De Costaricaan liet een voorzet los en de Fransman tikte vanaf een meter of één de bal over de lijn: 0-3. Daarmee was de comeback compleet en Real Madrid moest gaan vrezen voor het ergste.

Daarop duurde het lang voordat reservedoelman Wojciech Szczesny zich had klaargemaakt om het veld te betreden. Pas in de negende minuut van de blessuretijd kon de strafschop worden genomen. Niemand minder dan Ronaldo ging achter de bal staan. Vorige week scoorde hij nog schitterend met een omhaal, ook nu was hij de man door de penalty keihard in de bovenhoek te jagen. Juventus kon het niet geloven, maar droop dus toch af. Real plaatste na een spannende avond voetbal alsnog voor de halve finale en treft daarin Liverpool, AS Roma of Bayern München.

[photo,113230,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen