Juventus-preses: "UEFA benadeelt Italiaanse clubs"

11 april 2018, 23:36   Bijgewerkt: 11 april 2018, 23:50

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli heeft het gevoel dat de UEFA iets tegen Italiaanse clubs heeft. De Serie A-kampioen verloor vorige week de eerste ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League met 0-3, maar nam vandaag (woensdag) in Spanje een 0-3 voorsprong. Een verlenging kwam er echter niet, omdat Cristiano Ronaldo in de extra tijd een penalty benutte namens Real (1-3).

"We moeten rustig blijven en de situatie analyseren. Ik zie een aantal landen dat de videoscheidsrechter heeft ingevoerd en recent heb ik in Europa incidenten in het nadeel van Italiaanse clubs gezien. Denk aan een overtreding op onze Juan Cuadrado, Milan tegen Arsenal in de Europa League en Juventus vanavond. Dat bewijst dat we echt een videoscheidsrechter nodig hebben in de Champions League", aldus Agnelli tegen Mediaset Premium. "Dit gaat niet om één of twee punten, maar om het bereiken van de volgende ronde van een groot toernooi waarin zoveel geld en prestige op het spel staat. We kunnen het niet tolereren dat dit soort dingen gebeuren."

"Om één of andere reden probeert de scheidsrechtersbaas van de UEFA wetenschappelijk aan te tonen dat hij objectief is en daarom stelt hij arbiters aan die tegen Italiaanse clubs zijn", vervolgt Agnelli. De Juventus-preses doelt op Pierluigi Collina, voormalig topscheidsrechter uit Italië en nu verantwoordelijk voor het benoemen van scheidsrechters bij de grote Europese duels. "Als het een probleem van de UEFA is dat hun scheidsrechters niet goed genoeg zijn, dan moeten we hen helpen met opleiden. Een arbiter op de doellijn is niet hetzelfde als een videoscheidsrechter. Spelers maken fouten en arbiters ook, maar deze was de controle helemaal kwijt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen