Zidane heeft te doen met Buffon: "Dit verdient hij niet"

12 april 2018, 09:23

Een enorme stunt hing woensdag in de Madrileense lucht, maar door een dramatische ontknoping slaagde Juventus er niet in om ten koste van Real Madrid de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De grootste verliezer van de avond was misschien wel Gianluigi Buffon, die vlak voor tijd van het veld werd gestuurd. Zinédine Zidane vindt het sneu dat de doelman het Champions League-avontuur zo moest eindigen.

"Hij verdient het niet om op deze manier weggestuurd te worden, maar we kunnen er nu niets meer aan doen", zegt Zidane via de officiële kanalen van Real Madrid. Buffon protesteerde hevig nadat scheidsrechter Michael Oliver de Spanjaarden een strafschop toekende. Daar was de Engelsman niet van gediend. "Wat op het einde van de wedstrijd is gebeurd, neemt niet weg wat hij allemaal in het voetbal gedaan heeft. Hij is een geweldige speler en dit was misschien niet zijn laatste Champions League-wedstrijd."

Dat Oliver naar de strafschopstip wees, vindt Zidane terecht. Ronaldo faalde vervolgens niet vanaf elf meter en maakte de cruciale 1-3. "Het was een penalty. Ik heb het niet gezien, maar er is me verteld dat het er een was. Cristiano Ronaldo is aan dit soort situaties gewend. Hij voelt geen druk. Hij scoorde de penalty en we zijn door naar de volgende ronde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen