PSV-panel over het kampioenschap #1: "Stabiliteit grote kracht"

13 april 2018, 10:06

Als het een beetje meezit voor Eindhoven, dan wordt PSV aanstaande zondag in een rechtstreeks gevecht met achtervolger Ajax kampioen van Nederland. Wat is de grootste kracht van de ploeg van Phillip Cocu? Wie waren de uitblinkers deze jaargang en wat kunnen we komende zondag voor wedstrijd verwachten? Met een PSV-panel blikken we vooruit op de (mogelijke) titeldag. In deel I: 'Wat was de grootste kracht van PSV dit seizoen?'

{image[315260][right-half][Sef Vergoossen]}Sef Vergoossen, werd in 2008 kampioen met PSV als hoofdtrainer: 

"De degelijkheid. Jeroen Zoet die meer punten pakt dan gemiddelde keepers, het middenveld dat bijzonder stabiel presteerde. Luuk de Jong die zich na een moeilijke beginperiode heeft herpakt. Aanvallers die vooruit durven voetballen. Over de achterhoede was nog weleens de nodige discussie, misschien wel terecht. Maar als je een keeper hebt die punten voor je pakt, je een voorhoede hebt die druk naar voren uitoefent en je middenveld gewoon sterk en stabiel speelt, komt er ook niet zoveel druk op je achterhoede te staan. Dat heeft Phillip Cocu goed gedaan, net als de winnaarsmentaliteit die hij erin heeft gebracht. Want ook hij was stabiel: hij deed nooit gekke wissels of andere bijzonderheden. En hij heeft dus die winnaarsmentaliteit er ingekregen, want zelfsturende teams bestaan niet." 

{image[273307][left-half][]}Danny Koevermans, speelde vier seizoenen in het eerste elftal van de Eindhovenaren:

"PSV was dit seizoen het meest stabiel. De staf en de spelers hebben een team geformeerd dat het meest constant was. Ondanks dat Davy Pröpper en Jürgen Locadia voor het seizoen en in de winterstop vertrokken. Blijkbaar weten ze in de staf goed wie er achter zaten, Bergwijn heeft het bijvoorbeeld in de tweede seizoenshelft goed gedaan. Dat is ook een kwaliteit. Verder heeft het ook een beetje meegezeten en kwam alle pech terug in één wedstrijd: Willem II-uit. Bizar, maar omdat ze daarna meteen weer wonnen, was het niet erg. Uiteindelijk waren het maar drie punten die ze lieten liggen. Met die tegenslag zijn ze heel sterk omgegaan." 

{image[321439][right-half][Piet de Visser]}Piet de Visser, was jarenlang scout voor PSV:

"De stabiliteit en de weerbaarheid. Als je na een 2-0 achterstand bij AZ op zo'n moment nog kan winnen als het moet gebeuren, is dat heel knap. En als je na een 5-0 nederlaag tegen Willem II er daarna meteen weer staat, is dat ook heel knap. Achterin is het niet geweldig, met als uitzondering de uitstekende Daniel Schwaab, dat dan wel. Hij had een moeizaam begin en is in Nederland daarom meteen helemaal afgebrand. Veel te snel in mijn ogen. Als scout kende ik hem uit de Bundesliga, waar hij een goede kracht was. Voorin heeft PSV wel hele goede, snelle spelers, die heel doelgericht zijn. Vooral Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Dat ze op die plek de beste spelers hebben lopen, is misschien wel hun grootste kracht." 

Door: Nathan Sprey

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen