Kesler hoopt dat FC Twente het redt: "Kijk alleen naar dat stadion"

12 april 2018, 21:20

Het feit dat veel mensen in Nederland graag zouden zien dat FC Twente degradeert, vindt Henk Kesler niet logisch. De voormalig directeur betaald voetbal vindt de club uit Enschede zeker een aanwinst voor de Eredivisie. "Ik vind het vrij kortzichtig dat er clubs en supporters zijn die Twente liever zien degraderen."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. "Twente is een stabiele factor. Een goed Twente is goed voor het Nederlandse voetbal", stelt hij. "Kijk alleen eens naar dat stadion. Ik weet dat er ook genoeg clubs zijn die het jammer zouden vinden als Twente degradeert. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat er een aantal clubs is dat het anti-gevoel uitdraagt en verder voedt. Dat was al in de topjaren van Twente zo. Er lopen in het voetbal veel mensen rond met boter op hun hoofd."

Mede dankzij de situatie van twee jaar terug, toen FC Twente na veel gedoe tóch in de Eredivisie mocht blijven en De Graafschap degradeerde, is de gunfactor voor de Tukkers klein. Ook doet het eer af aan de titel die het pakte in 2010, ten onrechte vindt Kesler.

"De club zat in categorie 3 en werd gezien als het beste jongetje van de klas. En dat was ook terecht. Twente overlegde uitstekende jaarcijfers, boekte de transfersommen in een keer af, terwijl dat helemaal niet hoefde en haalde uit de sponsormarkt twee keer zoveel als Feyenoord", aldus de oud-bestuurder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen