De Vrij met SS Lazio pijnlijk onderuit, ook Dost uit de EL

12 april 2018, 23:10   Bijgewerkt: 12 april 2018, 23:39

Waar de Nederlanders het momenteel in de Champions League erg goed doen, zit het avontuur in de Europa League erop voor onze landgenoten. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd bij SS Lazio, maar kon donderdag niet voorkomen dat Red Bull Salzburg een weergaloze comeback maakte. Sporting Portugal speelde zonder de geschorste Bas Dost een goede wedstrijd, maar maakte de 2-0 van vorige week niet ongedaan. Ook Atlético Madrid meldt zich dus in de halve finales.

Red Bull Salzburg - S.S. Lazio 4-1 (2-4)

Salzburg scoorde vorige week twee belangrijke uitgoals en hield dus ondanks de marge van twee vertrouwen in een goede afloop. Toen Ciro Immobile in de 55ste minuut, na een saaie eerste helft, via zijn 39ste officiele treffer dit seizoen de 1-0 op het scorebord zette, leek de wedstrijd echter gespeeld. Salzburg had drie goals nodig tegen Stefan de Vrij en consorten en had hier een goed half uur voor. Maar niet voor het eerst deze week voltrok zich een wonder: Salzburg scoorde zelfs vier goals in een tijdsbestek van twintig minuten. Lazio stortte als een plumpudding in elkaar en zag Munas Dabbur, Amadou Haidara, Hwang Hee-chan en Stefan Lainer stuk voor stuk knappe goals maken. Lazio wist niet meer te scoren en dwong dus geen verlenging af. De Italianen trokken aan het kortste eind en druipen betreurd af: Salzburg viert feest.

{image[325414][right-half][]}Sporting Portugal - Atlético Madrid 1-0 (0-2)

Vorige week had zowel Sporting Portugal als Atlético Madrid meer goals kunnen maken dan de twee treffers die vielen. Atléti zal toen het meest tevreden zijn geweest met de uitslag, want het scoorde twee goals zonder een uitdoelpunten te slikken. Sporting kende vervolgens een bizarre en turbulente week, waarin de voorzitter en de spelers overhoop lagen. Uiteindelijk kon trainer Jorge Jesus gewoon opstellen wie hij wilde, al ontbrak Bas Dost door een schorsing. Sporting speelde frank en vrij en was sterker dan de bezoekers uit Spanje.

In de 28ste minuut leverde dit de 1-0 op via Fredy Montero, de vervanger van de Nederlandse spits. Sporting kreeg nog meer kansen, maar Jan Oblak keepte als vanouds en liet niet meer door dan de ene treffer van Montero. Atlético speelde met het gevreesde spitsenduo Diego Costa en Antoine Griezmann, maar speelde niets klaar. Griezmann miste in de tweede helft nog wel enkele gigantische kansen en hield zo Sporting in leven. De bezoekers mochten keeper Oblak meermaals erg dankbaar zijn. Atlético verloor, maar gaat wel naar de halve finale.