Bayern München stelt Kovac aan als opvolger Heynckes

13 april 2018, 13:09   Bijgewerkt: 13 april 2018, 13:26

Bayern München heeft de nieuwe trainer voor komend seizoen aangesteld: Niko Kovac, de huidige trainer van Eintracht Frankfurt, neemt op 1 juli 2018 het stokje over van Jupp Heynckes. Hij tekent een contract tot en met de zomer van 2021. Dat heeft Der Rekordmeister vrijdag bevestigd. 

De coach is geen onbekende in München: als speler kwam hij ook twee seizoenen uit voor de topclub. Als trainer is hij werkzaam geweest bij de nationale ploeg van Kroatië, alvorens hij eindverantwoordelijke werd in Franfurt. Met Nederlanders Jetro Willems en Jonathan de Guzman presteert hij dusdanig goed in de Bundesliga, dat hij de interesse van Bayern heeft verdiend. Donderdagavond meldde BILD de aanstelling al, een dag later komt dus de bevestiging. 

"We zijn erg gelukkig dat we Niko als nieuwe coach voor Bayern konden strikken. Hij was eerder al speler van de club en kent het DNA dan ook goed", aldus technisch directeur Hasan Salihamidžic op de clubsite. "We zijn er van overtuigd dat hij de juiste coach is voor de toekomst van FC Bayern."

Daarmee komt er een einde aan de geruchten rondom de opvolger van Heynckes. De ervaren coach nam dit seizoen het stokje over van de ontslagen Carlo Ancelotti. Onder meer de namen van Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, Joachim Löw en Luis Enrique deden de ronde de laatste maanden. Met deze aanstelling komt er eindelijk duidelijkheid in München.

{image[325387][right-half][]}Robben

Ook meldde de Duitse club nieuws rondom Arjen Robben en Franck Ribéry. De buitenspelers hebben van Der Rekordmeister een officieel voorstel gekregen voor een nieuw contract, dat tot de zomer van 2019 zou duren. "We hebben donderdag gesproken met Franck en Arjen en we hebben hen een contract aangeboden dat tot en met 30 juni 2019 duurt", aldus Salihamidžic. Binnenkort kan ook daar duidelijkheid over komen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen