De Jong: "Natuurlijk speelt bekerfinale mee in achterhoofd"

13 april 2018, 17:54

Hoewel Giovanni van Bronckhorst anders beweert, is Feyenoord volgens FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong ook met de gedachten bij de bekerfinale. Utrecht speelt zondag in De Kuip, waar de aftredend landskampioen een week later AZ treft. Voor Feyenoord is het de laatste kans om het seizoen enigszins te redden.

"Natuurlijk speelt dat in je achterhoofd mee. Iedereen wil die bekerfinale spelen, niemand wil geblesseerd raken. Ze kunnen wel zeggen dat dat niet het geval is, maar ik weet dat dat altijd in je achterhoofd meespeelt", aldus De Jong tegen het Algemeen Dagblad. "Dit zijn de mooiste wedstrijden die je kunt spelen in je carrière. Zij willen vooral heel blijven, wij willen de strijd aangaan om de achterstand op de ranglijst te verkleinen."

Utrecht aast op de vierde plek, de huidige notering van Feyenoord. De Domstedelingen hebben vijf punten minder dan hun concurrent uit Rotterdam. Echter steekt Utrecht in een mindere vorm. De ploeg van De Jong won in de laatste vijf wedstrijden slechts één keer. "Het is mooi dat je tegen een directe concurrent kan inlopen", aldus De Jong.

Lees ook: Van Bronckhorst ziet drie opties om vacature Berghuis in te vullen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen