Vermoeid Barcelona herstelt zich van drama in Rome

14 april 2018, 18:18   Bijgewerkt: 14 april 2018, 18:30

Voor zover het kan, heeft FC Barcelona de bittere nasmaak van de uitschakeling in de Champions League weggespoeld. Barça won na het debacle tegen AS Roma zaterdagmiddag met 2-1 van Valencia. Het was zichtbaar dat de koploper van Spanje een paar zware dagen achter de boeg had, want de ploeg van Ernesto Valverde oogde vermoeid.

Valencia verzuimde daarvan te profiteren. De nummer drie drukte Barcelona in de problemen en kreeg voldoende kansen om die problemen ook te vergroten. Valencia liet zien dat de thuisploeg in de opbouw kwetsbaar is. Dat Marc-André ter Stegen de bal zomaar inleverde, was typerend. Maar Rodrigo Moreno hielp de mogelijkheid om daarvan te profiteren om zeep. Via de vingertoppen van Ter Stegen en de lat kwam Barcelona goed weg.

Aan de andere kant verprutste Luis Suárez in de openingfase meerdere kansen, maar was het in de vijftiende minuut alsnog raak. Philippe Coutinho zette El Pistolero met een afgemeten voorzet alleen voor doelman Norberto Neto. Deze keer schoof Suárez de bal wel binnen. Ook na de voorsprong van Barcelona ging Valencia door. De bezoekers verdienden op z'n minst een doelpunt.

De 1-0 van Suárez

Maar Valencia had ook aan zich zelf te danken dat een treffer uitbleef. Want Moreno verprutste na rust zijn tweede mega kans. Helemaal vrij schoot hij de bal voorbij Ter Stegen, maar stond Gerard Pique om de bal voor de lijn weg te schieten. De rekening kreeg Valencia gauw gepresenteerd met een rake kopbal van Samuel Umtiti uit een hoekschop. In de slotfase verzilverde Daniel Parejo nog een penalty voor Valencia. Eventjes was het billenknijpen, maar bleef Barcelona een nieuwe domper bespaard.

Het betekende voor Barça een recordzege. Want de Catalanen zijn 39 wedstrijden ongeslagen in La Liga, waarmee een record van Real Sociedad uit 1980 uit de boeken is gespeelde. Op de ranglijst heeft de aanstaand kampioen een voorsprong van veertien punten op Atlético Madrid, dat Levante zondag treft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen