City komt op tweede 'matchpoint' dankzij zege op Spurs

14 april 2018, 22:45   Bijgewerkt: 14 april 2018, 22:56

De uitschakeling in de Champions League was hard, maar Manchester City heeft zich in de Premier League goed hersteld. De ploeg van Pep Guardiola troefde  zaterdagavond Tottenham Hotspur af op Wembley en kan over een week de landstitel grijpen. Of Manchester United moet zondag verliezen van hekkensluiter West Bromwich Albion.

Manchester City legde tot aan de aansluitingstreffer het bekende powerplay op de mat. City was beter, en Tottenham kwam niet uit de stevige greep van de bezoekers. De koploper speelde de defensie van de Spurs af en toe aan flarden. De 0-1 van Gabriel Jesus was dan ook een optelsom van goede mogelijkheden. De Braziliaan was sneller dan zijn bewakers en kwam oog in oog met Hugo Lloris. Jesus kwam als winnaar uit de strijd.

Lloris was mede verantwoordelijk voor de 0-2. De Franse doelman legde Raheem Sterling neer en veroorzaakte een penalty. Al was het zeer de vraag of de overtreding wel binnen de zestien werd gemaakt. Bovendien mag Lloris met een beschuldigende vinger naar ploeggenoot Kieran Trippier wijzen. Hij bracht zijn doelman in de ongelukkige situatie. Hoe dan ook, scheidsrechter Jon Moss legde de bal op de stip en Ilkay Gündogan maakte geen fout.

Met enig fortuin, én uit het niets, maakte Christian Eriksen er weer een wedstrijd van. De oud-Ajacied kreeg de bal goed mee van Harry Kane. De pass op Eriksen was goed, maar de manier waarop de Deen vervolgens scoorde was niet meer dan geluk. Via-via tekende hij voor de aansluitingstreffer. Het kwam de tweede helft ten goede. Tottenham had de regie een tijdje in handen, bij City leek de twijfel eventjes toe te slaan.

Maar City herpakte zich, nam het stokje weer over en dat resulteerde in kansen. Sterling had een levensgrote kans. Lloris was gezien, en de Engels international hoefde alleen een hoek uit te zoeken. Echter treuzelde Sterling zolang dat hij de kans verprutste. De aanvaller liet zien een snelle leerling te zijn, want uit de daaropvolgende corner schoot hij van dichtbij alsnog raak en was het boek uit voor Tottenham.

Dankzij de zege heeft Manchester City een tweede matchpoint voor de landstitel. Die kunnen The Citizens volgende week zondag tegen Swansea City verzilveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen