Fijne voetbalavond in Zwolle: punt voor PEC en Excelsior

14 april 2018, 22:42

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Excelsior. De prima voetballende thuisploeg speelde aanvankelijk een onbezorgd potje zomeravondvoetbal. Het tamme Excelsior kon nauwelijks iets afdwingen en Youness Mokhtar schilderde op fabelachtige wijze de 1-0 binnen. Na rust kwam Excelsior toevallig op gelijke hoogte door een makkelijk gegeven strafschop, waarna de Kralingers meer tegengas gaven. De vermakelijke voetbalavond eindigde echter onbeslist.

Excelsior stelde twee opvallende namen op: de IJslandse reservedoelman Ögmundur Kristinsson, die het seizoen afmaakt als eerste doelman om zich in de kijker te spelen voor het WK, en spits Mike van Duinen, die serieuze belangstelling van PEC geniet.

Kristinsson kreeg voor rust veel meer gelegenheid om zich te onderscheiden dan Van Duinen. Het slappe Excelsior had niets te vertellen en moest toezien hoe PEC een handvol kansen creëerde. Mustafa Saymak, Piotr Parzyszek en Younes Namli namen het Excelsior-doel onder vuur, maar waren niet succesvol.

Mokhtar was dat wel. De linksbuiten trok na twintig minuten spelen naar binnen en liet de bal met veel gevoel in de verre kruising dwarrelen: 1-0. Excelsior werd slechts een paar keer gevaarlijk. Diederik Boer stopte met moeite een vrije trap van Hicham Faik en Ali Messaoud schoof de bal naast na een schitterende steekbal van Ryan Koolwijk.

PEC leek een probleemloze tweede helft tegemoet te gaan. Nadat Parzyszek rakelings naast schoot en Bram van Polen op Kristinsson stuitte, stond het ineens 1-1. Levi Garcia maakte binnen het strafschopgebied contact met Kingsley Ehizibue, arbiter Christiaan Bax zag er een strafschop in en uitgerekend Van Duinen knalde vanaf de stip de gelijkmaker binnen.

De thuisploeg pakte de draad op en ging op zoek naar de een nieuwe voorsprong, maar was de dominantie van voor de rust kwijt. Het kreeg wel behoorlijke kansen, maar invaller Terell Ondaan en uitblinker Ryan Thomas hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant schoot Garcia maar net naast en hield Stanley Elbers oog in oog met Boer zijn zenuwen niet in bedwang.

Beide ploegen gingen in de spannende slotfase op zoek naar de winnende treffer, maar moesten elkaar na afloop feliciteren met een punt. PEC had een zege verdiend, maar komt op 44 punten en moet nog alle zeilen bijzetten om de play-offs om Europees voetbal te halen. Het al veilige Excelsior doet het met vijf punten minder en speelt dit seizoen nergens meer om.

Opstellingen en beoordelingen*   

PEC Zwolle: Diederik Boer 5; Kingsley Ehizibue 6.5, Sepp van den Berg 6, Philippe Sandler 6.5, Bram van Polen 5.5; Rick Dekker 6.5, Mustafa Saymak 7, Ryan Thomas 7.5; Younes Namli 4.5, Piotr Parzyszek 4.5 (65. Terell Ondaan 4), Youness Mokhtar 7

Excelsior: Ögmundur Kristinsson 6.5; Khalid Karami 5, Jurgen Mattheij 5, Jordy de Wijs 6.5, Milan Massop 5.5; Hicham Faik 5, Ali Messaoud 5.5 (83. Jeffry Fortes -), Ryan Koolwijk 6; Stanley Elbers 5, Mike van Duinen 5, Levi Garcia 5.5 (76. Anouar Hadouir -)

Man of the match: Ryan Thomas

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen