Atalanta en Internazionale schieten niets op met gelijkspel

14 april 2018, 23:30

Atalanta en Internazionale schieten beide niets op met hun doelpuntloze gelijkspel van zaterdagavond. De thuisploeg dreigt verder achterop te raken als het gaat om een ticket voor de Europa League. Hetzelfde geldt voor Inter, maar dan voor de Champions League.

Hans Hateboer en Marten de Roon domineerden de eerste helft met Atalanta. Maar doelman Samir Handanovic hield zijn ploeg op de been. Inter moest het van de counter hebben, waarin Ivan Perisic de meest gevaarlijke man was.

Inter had na rust meer de regie en had Perisic de 0-1 op zijn schoen. Mauro Icardi bediende hem, maar juist toen Perisic de trekker over wilde halen, blokte Hateboer zijn schot. De bezoekers uit Milaan kregen steeds meer de overhand, omdat Atalanta ook vermoeider werd. Maar Inter profiteerde niet en keert met een puntje huiswaarts.

Een plek bij de eerste vier levert een Champions League-ticket op. Inter heeft evenveel punten als Lazio en AS Roma, maar staat gedeeld vijfde. De Romeinse club spelen zondag tegen elkaar. Atalanta staat op drie punten van de felbegeerde zesde plek, momenteel bezet door AC Milan. De Rossoneri komen nog in actie tegen Napoli.