Willem II slaat gat door overwinning bij NAC Breda

15 april 2018, 14:26

In het hol van de leeuw heeft Willem II een levensbelangrijke overwinning behaald. Twee treffers van Ben Rienstra in de eerste helft waren uiteindelijk genoeg voor een driepunter. NAC Breda werd hartstochtelijk toegejuicht door haar supporters, maar creëerde simpelweg te weinig. Het venijn zat in de staart, want de slotfase was een lust voor het oog en razend spannend. Een gelijkmaker zat er voor NAC evenwel niet meer in en dus werd 1-2 de eindstand.

De omstandigheden waren perfect voor een mooie voetbalmiddag: het was droog en zonning, de sfeer was uitbundig in het volgepakte Rat Verlegh Stadion en voor beide ploegen was punten pakken een must. De kwaliteit van het veldspel viel tegen in de eerste helft: de opbouw van beide ploegen verliep niet vlot en er werden amper kansen gecreëerd. Spannend was het echter zeker en er vielen nog drie doelpunten ook.

Ook aan de openingstreffer ging geen mooi lopende aanval over veel schijven vooraf. Een voorzet werd van richting veranderd, compleet verkeerd ingeschat door NAC-goalie Nigel Betrams en vervolgens simpel binnengetikt door de huurling van AZ. Doordat Verschueren en opnieuw Rienstra dus nog scoorden, was 1-2 de tussenstand bij rust in een wedstrijd die qua ambiance een 10 scoorde maar qua vertoond voetbal een magere voldoende.

Met een verse versnapering gingen de supporters goed zitten voor de tweede helft, maar het spelbeeld veranderde niet veel. Gepaard met veel balverlies golfde het spel op en neer, en goede aanvallen bleven schaars. Het duurde tot de 71ste minuut voordat NAC een echte kans kreeg op de gelijkmaker, toen de slecht spelende Umar Sadiq de bal doorkopte op Verschueren. De maker van de 1-1 vertikte het om ook de 2-2 te maken, en kopte naast. Alsof Willem II hiervan wakker schrok, creëerde het ineens ook kansen.

De opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Nigel Bertrams 4; Fabian Sporkslede 4.5, Karol Mets 4.5, Pablo Marí 5, Angeliño 7; Manu García 5, Paolo Fernandes 4.5 (62. Mitchell te Vrede 4.5), Arno Verschueren 5.5; Thierry Ambrose 5 (39. Rai Vloet 5), Umar Sadiq 3, Mounir El Allouchi 4 (76. Diego Snepvangers -).

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Damil Dankerlui 3 (34. Jop van der Linden 6.5), Freek Heerkens 6, Giliano Wijnaldum 6, Konstantinos Tsimikas 7; Pedro Chirivella 6.5, Elmo Lieftink 7, Ben Rienstra 7.5 (89. Eyong Enoh -) ; Thom Haye 6.5, Fran Sol 6, Jordy Croux 4.5 (73. Ismail Azzaoui -).

Man of the match: Ben Rienstra

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.