Van Persie schiet Feyenoord naar overwinning op Utrecht

15 april 2018, 16:26

In de strijd om de vierde plaats heeft Feyenoord zondagmiddag FC Utrecht definitief van zich afgeschud door in de eigen Kuip met 3-1 te winnen. Het verschil tussen de nummers vier en vijf was vijf punten, maar is door de Rotterdamse zege vergroot naar acht en bovendien heeft Feyenoord ook een beter doelsaldo. Robin van Persie werd de matchwinner, hij verzorgde vlak voor rust de beslissende 2-1 door schitterend raak te schieten in de lange hoek.

Vlak voor rust maakte hij namelijk de 2-1, dat uiteindelijk de winnende treffer bleek. Ramon Leeuwin, die bij de 1-0 van Nicolai Jørgensen in de zevende minuut ook al niet goed stond, liet Van Persie uit zijn rug weglopen en moest toezien hoe de topscorer van Oranje prachtig de verre hoek vond. Eerder had de aanvaller met buitenkant voet ook al doel getroffen, maar hij werd teruggevlagd wegens buitenspel.

Nog 45 minuten had Utrecht dus nog om iets aan die achterstand te doen en zo ook nog kans te houden op de vierde plaats. Mateusz Klich was binnen tien minuten de man om daar iets aan te veranderen, maar zijn schot werd vlak voor de lijn gekeerd door Jones. Daarmee was het wel gedaan met de Utrechtse aspiraties, want Feyenoord kwam twintig minuten voor tijd op 3-1. Toornstra legde de bal op het hoofd van Larsson, die kinderlijk eenvoudig Sean Klaiber aftroefde en scoorde.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Brad Jones 7.5, Kevin Diks 6, Sven van Beek 7, Jan-Arie van der Heijden 6, Ridgeciano Haps 6.5, Karim El Ahmadi 6, Tonny Vilhena 5, Robin van Persie 7.5 (70. Bilal Basacikoglu 5), Jens Toornstra 7.5, Nicolai Jørgensen 5.5, Sam Larsson 5.5 (74. Tyrell Malacia -).

FC Utrecht: David Jensen 5, Sean Klaiber 3, Ramon Leeuwin 4.5, Willem Janssen 7, Mark van der Maarel 6.5, Rico Strieder 5.5, Yassin Ayoub 5 (82. Anouar Kali -), Mateusz Klich 5 (70. Urby Emanuelson 5), Sander van de Streek 5.5, Zakaria Labyad 5, Cyriel Dessers 5.5 (75. Lucas Görtler -).

Man of the match: Robin van Persie

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling