Manchester City kampioen na bizar verlies Man United

15 april 2018, 18:52   Bijgewerkt: 15 april 2018, 19:04

Vorige week won Manchester United nog knap van Manchester City, waardoor de blauwe club uit de stad het kampioenschap nog even moest uitstellen. Zondag kan de champagne wel ontkurkt worden: omdat Manchester United met 0-1 verloor van hekkensluiter West Bromwich Albion, is Manchester City kampioen van Engeland.

Het was niet de vraag of, maar wanneer de ploeg van Pep Guardiola het kampioenschap binnen zou slepen. Dat is dus vandaag (zondag) geworden. Zaterdag zegevierde Manchester City zelf met 1-3 bij Tottenham Hotspur en omdat United verrassend heeft verloren van West Brom, is de ploeg kampioen.

West Brom staat onderaan in de Premier League en won niet één van de voorgaande tien duels, maar wist zondag te stunten op Old Trafford. In een vrij saaie en tamme wedstrijd werkte Jay Rodriguez het enige doelpunt binnen uit een corner in de 73ste minuut. United deed er vervolgens alles aan om gelijk te maken en was onder meer via Chris Smalling dichtbij, maar wist een beschamende nederlaag niet meer af te wenden.

Het is voor het eerst sinds 2014 dat Manchester City de landstitel grijpt in Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen