Geweldige dag voor Cocu: "Heel speciaal en bijzonder"

15 april 2018, 20:16

PSV heeft zondag de 24ste landstitel in de clubhistorie gegrepen en heeft dat bovendien op een fantastische manier gedaan. Rivaal Ajax werd in Eindhoven met 3-0 over de knie gelegd en eindigde de wedstrijd bovendien met negen man. Trainer Phillip Cocu loopt over van trots.

Uitgerekend met een grote zege op Ajax kampioen worden is bijzonder, weet Cocu. "Op zo'n moment, tegen je directe concurrent, dat maakt het wel heel erg speciaal en bijzonder", zegt hij tegen FOX Sports. Het was een bijzonder jaar voor PSV. "Iedereen is voor elkaar door het vuur gegaan en we zijn echt een team geworden. Je begint het seizoen met een bepaalde filosofie, maar vervolgens verandert er in de zomer nog zoveel. Ook op spelersgebied, waardoor je je oorspronkelijke filosofie weer moet aanpassen. Maar een paar spelers, zoals Gaston Pereiro, Bart Ramselaar en Mauro Junior hebben hun kans gepakt en het fantastisch gedaan. Ook Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix hebben een belangrijke bijdrage gehad in hoe dit team zich heeft ontwikkeld."

Cocu weet wat het geheim is van dit kampioenschap van PSV. "Stabiliteit heeft ons de titel gebracht", vindt hij. "We zijn een enkele keer door de ondergrens gezakt, maar hebben ons dit seizoen echt een collectief getoond."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen