Einde seizoen Kramer na acceptatie van schorsing

16 april 2018, 16:16   Bijgewerkt: 16 april 2018, 22:47

Het seizoen van Michiel Kramer bij Sparta Rotterdam zit erop: de aanvaller mist het slot van de competitie nadat hij zijn schorsing van zeven wedstrijden (!) van de aanklager heeft geaccepteerd. Zowel de club als aanvaller is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB. "Mijn reactie naar Alexander Bütnner was verkeerd", aldus een Kramer.

"Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg, moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan", vertelt de schuldbewuste aanvaller op de clubsite. Ook vanuit Sparta zelf is er berusting bij de straf, die volgens hen wel aan de hoge kant ligt. 

"Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie", aldus directeur Manfred Laros. "We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie. Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC Breda aanstaande woensdag." 

Mocht Sparta Rotterdam de nacompetiite ontlopen, dan komt Kramer niet meer in actie. Maar ook als de Rotterdammers wel nacompetitie moeten spelen om degradatie te ontlopen, speelt Kramer door zijn zeven duels schorsing niet meer. Het achtste duel is op z'n vroegst - in elk scenario - pas volgend seizoen.

Vermoedelijk zit het avontuur van Kramer op Het Kasteel er helemaal op. Nadat hij in februari tekende in Rotterdam, gaf hij al te kennen dat het vermoedelijk slechts voor een half jaar was. In de acht duels die hij speelde, maakte hij twee doelpunten. Het verlies van Kramer is voor Sparta Rotterdam erg zuur: juist de laatste weken was de sterke aanvaller steeds belangrijk voor de formatie van Dick Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen