Alflen gaat na tweeënhalf jaar Heracles aan de slag in Helmond

16 april 2018, 18:50

Rob Alflen gaat weer aan de slag als hoofdtrainer. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo is vanaf het nieuwe seizoen eindverantwoordelijke bij Helmond Sport. Hij heeft een tweejarig contract getekend, meldt de Jupiler League-club via de officiële kanalen. In het verleden was de 49-jarige Alflen ook hoofdtrainer van FC Utrecht.

"We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien", zegt directeur Leon Vlemmings. "Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer."

Alflen werkte vijf jaar bij Utrecht, waaronder één seizoen als hoofdtrainer. De laatste tweeënhalf jaar was Alflen de assistent van John Stegeman bij Heracles. "Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans", zegt Alflen.

Het vertrek van Alflen bij Heracles was al eerder aangekondigd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen