Jong Ajax klopt NEC en brengt Fortuna op promotiekoers

16 april 2018, 21:56   Bijgewerkt: 17 april 2018, 07:45

Lachende gezichten bij Fortuna Sittard, want NEC heeft maandagavond de replay tegen Jong Ajax verloren (1-0). Met twee wedstrijden voor de boeg stevenen de Amsterdammers af op een historische titel en is Fortuna Sittard terug op promotiekoers. NEC moet zich voorzichtig gaan voorbereiden op de play-offs.

Door geblunder van de KNVB moest NEC opnieuw afreizen naar Amsterdam. Anderhalve week geleden stelde Jong Ajax Teun Bijleveld op, maar hij was geschorst. Echter had de bond de communicatie niet op orde en was Ajax in de veronderstelling dat Bijleveld mocht spelen. Het enige juiste besluit van de KNVB was om het duel overnieuw te laten spelen.

Onverwacht kreeg NEC een nieuwe kans om de titelrace nieuwe leven in te blazen. Tussendoor morste Fortuna Sittard ook nog punten en konden de Nijmegenaren bij een overwinning in Amsterdam de regie weer volledig overnemen.

Maar NEC stelde teleur, zeker voor de zo'n honderd fans die moeite hadden genomen om op maandagavond naar De Toekomst af te reizen. De ploeg van Pepijn Lijnders speelde vooral in de eerste helft afwachtend, Jong Ajax begon fel. Dat werd aan Amsterdamse zijde overdreven door een spijkerharde charge van Azor Matusiwa op Calvin Verdonk. Waar een rode kaart op z'n plaat was, liet arbiter Edwin de Graaf hem wegkomen met een gele kaart.

NEC kwam in de eerste helft niet verder dan een halve kans. Ook Jong Ajax creëerde weinig, maar werd in het zadel geholpen door NEC'er Michael Heinloth. De verdediger verkeek zich op een hoge voorzet van Che Nunnely. De bal ging over hem heen en kwam in de voeten van Dennis Johnsen. De aanvaller van Ajax pakte het cadeautje uit en krulde de bal in de hoek.

In de tweede helft moest NEC uit een ander vaatje tappen. De eerste minuten zagen er ook goed uit voor de bezoekers. Het begin was een agressiever en behalve een paar stevige tackles, leverde dat ook twee grote kansen op. Arnaut Groeneveld had recht voor het doel de hoek voor het uitzoeken, maar schoot over.  Kort daarna schoot Anass Achahbar naast.

Ondanks de goede start kreeg NEC de touwtjes nooit echt in handen. Jong Ajax en NEC raakten verstrikt in een potje vechtvoetbal. Om voor een slotoffensief te zorgen stuurde Lijnders centrale verdediger Wojciech Golla naar voren. Ook bracht hij Jari Schuurman binnen de lijnen. Hij dook in de 88ste minuut vogelvrij op voor Kostas Lamprou, maar schoot de bal naast. Tot opluchting van Jong Ajax, dat de eerste Jupiler League-titel ooit nu echt voor het grijpen heeft. Voor NEC is die heel erg ver weg. 

NEC speelt vrijdag de laatste thuiswedstrijd tegen Jong AZ en sluit de reguliere competitie af bij FC Dordrecht. Met het resultaat van maandagavond is de kans groot dat de Nijmegenaren hun seizoen verplicht moeten verlengen in de play-offs. Jong Ajax moet de komende twee weken zien te winnen van FC Volendam (uit) en MVV (thuis) om de champagne te kunnen ontkurken. Omdat de beloften niet kunnen promoveren, promoveert Fortuna zoals het nu lijkt naar de Eredivisie. De Limburgers treffen nog Jong FC Utrecht (uit) en Jong PSV (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen