Arbiter haalt Mainz en Freiburg uit kleedkamer voor penalty

16 april 2018, 23:13   Bijgewerkt: 16 april 2018, 23:53

FSV Mainz - SC Freiburg (2-0) gaat de hele wereld over. De teams werden bij rust uit de kleedkamers gehaald, omdat de arbiter na ingrijpen van de VAR toch een penalty voor een handsbal besloot te geven aan Mainz. De strafschop werd benut door Pablo De Blasis, die in de tweede helft de wedstrijd met zijn tweede doelpunt besliste.

Het was een cruciale beslissing van scheidsrechter Guido Winkmann. Want Mainz, waar Nigel de Jong in de slotfase inviel, en Freiburg waren voor de aftrap de nummer zestien tegen de nummer vijftien. Na het resultaat van maandagavond zijn de rollen op doelsaldo omgedraaid. Als deze stand onveranderd blijft aan het einde van de rit, is Mainz veilig en moet Freiburg de nacompetitie in.

De aftrap van de tweede helft liep ook nog vertraging op. Fans van Mainz gooiden wc-rollen op het veld om te protesteren tegen Bundesliga-voetbal op maandagavond.