Reiziger: "Tot gaatje gegaan, terwijl seizoen op z'n eind loopt"

16 april 2018, 23:53

Michael Reiziger looft het getoonde karakter van Jong Ajax. De Amsterdammers klopten maandagavond NEC (1-0) en deden dat met name in de tweede helft op basis van mentaliteit. Jong Ajax is nu twee wedstrijden verwijderd van het pakken van de Jupiler League-titel.

"Van onze kant was het een goede eerste helft, de tweede helft hebben we geknokt", blikt Reiziger terug met FOX Sports. "De spelers bleven vechten, de tegenstander deed dat ook. Het spel na rust was minder, maar ik ben super trots op hoe ze gevochten hebben om de voorsprong te behouden. Ze zijn tot het gaatje gegaan, en dat terwijl het seizoen op z'n eind loopt. Zo'n wedstrijd als vandaag (maandag, red.) kom je bijna nooit tegen. Voor de spelers is dit goed gewest."

Als Jong Ajax de resterende wedstrijden tegen FC Volendam (uit) en MVV (thuis) zonder kleerscheuren doorkomt, is de beloftenploeg kampioen van de Jupiler League. "We liggen goed op koers. Nog twee keer moeten we tot het gaatje gaan en dan hebben we groot feest."

Voor Fortuna Sittard was de nederlaag van NEC ook goed nieuws. Omdat Jong Ajax niet mag promoveren, zijn de Limburgers de volgende in de rij. NEC dreigt de play-offs in te gaan.

Lees ook: Lijnders ziet liegend scorebord: "Verdienden minimaal gelijkspel"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen