Jurjus hoopt dat hij volgend jaar nog bij Roda JC keept

17 april 2018, 08:24   Bijgewerkt: 17 april 2018, 08:48

Als het aan Hidde Jurjus ligt, staat de keeper ook volgend seizoen nog onder de lat bij Roda JC. De doelman heeft het goed naar zijn zin en denkt dat het realistisch is dat zijn verblijf in Kerkrade met een jaar wordt verlengd. "Zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig", aldus de goalie.

Dat vertelt hij op de clubsite van de Limburgers. "Als het mogelijk is, zou ik graag bij Roda JC willen blijven. Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal het in ieder geval aangeven", vertelt hij in aanloop naar het treffen met PSV van woensdagavond. Een bijzondere wedstrijd, want de eigenaar van Jurjus vierde deze week de titel van de Eredivisie.

"Ik ken die jongens echt allemaal. Maar woensdag maakt dat niet uit, daarvoor is ons belang veel te groot. Dat neemt niet weg dat deze wedstrijd voor mij wel heel apart is. Met Jeroen Zoet en Jorrit Hendrikx ga ik nog regelmatig om, zij zijn het hele jaar alleen maar bezig geweest met het behalen van de titel. En die gun ik iedereen bij PSV natuurlijk van harte", verzekert de keeper.

Wennen

Dat Jurjus nu graag bij Roda JC blijft, had hij niet meteen vanaf het begin verwacht. "Als buitenstaander had ik de afgelopen jaren een vreemd beeld van de club. Maar van die indruk was ik na mijn eerste gesprek met Harm van Veldhoven, Wim Collard en Robert Molenaar meteen verlost. Zij wilden breken met het verleden en zich richten op zoveel mogelijk Nederlandse spelers."

Hoewel dat in de beginfase niet goed uitpakte, staat de club er momenteel beter voor en gaat de strijd tegen degradatie de goede kant op – al wordt nacompetitie ontlopen nog een heel karwei. "Gelukkig loopt het publiek inmiddels weer met ons weg. De sfeer in de vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle was fantastisch, dat geeft je als speler heel veel kracht. Inmiddels zijn we echt een team dat vecht voor handhaving, de strijdlust druipt ervan af. Maar we moeten realistisch blijven. Als je ziet waar wij vandaan komen, is het hoofddoel het voorkomen van rechtstreekse degradatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen