Mechelen sleept de Belgische voetbalbond voor de rechter

17 april 2018, 10:56

KV Mechelen gaat de Belgische voetbalbond aanklagen bij de rechter. De ploeg die dit seizoen degradeerde uit de hoogste afdeling, eist meer transparantie van de KBVB. Ook protesteert het tegen de proflicentie van club Moeskroen, die volgens Mechelen niet volgens de juiste wijze is verkregen.

'Tot we zeker zijn dat bij toekenning van de licenties de voorwaarden gerespecteerd werden, willen we als

zeventiende club in 1A aantreden. We wensen ook meer transparantie in het Belgische voetbal', staat in een statement te lezen van op clubsite. Daarin geeft het aan dat de plannen voor komend seizoen staan als een huis, met een trainer Dennis van Wijk, nieuwe sponsoren en verdere sportieve voorbereidingen.

Volgens Malinwa, de bijnaam van Mechelen, is dat bij Moeskroen totaal anders. 'Vanuit verschillende hoeken werd KVM gecontacteerd met de melding dat de licentie van o.a. Moeskroen problematisch is', staat voorts op de clubsite. 'Dat heeft de club ook aangekaard bij meerdere instanties van de Belgische voetbalbond, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.'

Dus eist KVM duidelijkheid: ze tekenen beroep aan tegen de beslissing om Moeskroen een licentie toe te kennen én start een kort geding tegen de KBVB. 'Dit met de vraag om, tot met zekerheid kan worden vastgesteld dat bij toekenning van de licenties de licentievoorwaarden gerespecteerd werden, KVM verder te laten aantreden in de hoogste afdeling van België als zeventiende club.'

Voorgeschiedenis

Eerder al werd er onderzoek verricht naar de slotdag van de Jupiler Pro League, waarin Eupen dankzij een 4-0 nederlaag ontsnapte aan degradatie. Volgens Mechelen werd Eupen geholpen door Moeskroen, om zo op het hoogste niveau te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen