Arbiter licht opmerkelijke VAR-beslissing in Bundesliga toe

17 april 2018, 12:00

Het meest opmerkelijke VAR-moment tot nu toe gebeurde maandagavond bij Mainz – SC Freiburg. Arbiter Guido Winkmann had al gefloten voor de rust, maar haalde beide teams weer uit de kleedkamer. Op advies van de videoscheidsrechter gaf hij vanwege een handsbal een strafschop aan Mainz. "Het rustsignaal onderbreekt alleen het spel, bij het eindsignaal was het anders geweest en kon ik niet meer ingrijpen", licht Winkmann toe.

Volgens de scheidsrechter heeft hij de regels juist toegepast, en kon de leidsman ondanks de pauze naderhand een penalty geven. Dit was het gevolg van een handsbal in de zestien, die Winkmann zelf over het hoofd had gezien. "Vanuit Keulen kwam het signaal dat ik de situatie moest bekijken", vertelt hij aan Kicker. "Omdat ik al voor de rust had gefloten, had ik de spelers gevraagd om even te wachten. Na het zien van de beelden was het voor mij overduidelijk een penalty."

Freiburg reageerde verbaasd. "Het was heel vreemd dat we al in de kleedkamer zaten. We konden het eerst niet geloven", zegt Freiburg-doelman Alexander Schwolow. "Mijn gevoel zegt dat het geen penalty was. Als je het moment tien keer herhaalt, vindt iedereen een actie die niet correct is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen