Rienstra neigt naar vertrek bij AZ en hoopt op het buitenland

17 april 2018, 12:11

Ben Rienstra, dit seizoen spelend op huurbasis voor Willem II, verwacht na dit seizoen te vertrekken bij AZ. In Alkmaar heeft de 27-jarige middenvelder nog een contract tot medio 2020. Het liefst zet Rienstra straks zijn carrière voort in het buitenland.

"In principe gaan we na dit seizoen uit elkaar, mits er een goede deal komt", zegt Rienstra tegen Omroep Brabant. Bij voorkeur ligt zijn vervolgstap buiten Nederland. "Daar heb ik wel oren naar."

Zijn verblijf in Tilburg lijkt daardoor beperkt te blijven tot één seizoen. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin en vind het ook geweldig om te blijven. Daar gaat het niet om. Maar ik heb ook ambitie en ik denk dat ik nu de leeftijd heb om een keer een avontuur aan te gaan."

Rienstra ontpopt zich dit seizoen tot een veel scorende middenvelder. De teller staat op negen competitiedoelpunten. Nooit eerder scoorde hij zo vaak in een seizoen. Rienstra groeide zondag uit tot grote held door in de gewonnen derby tegen NAC Breda (1-2) twee keer te scoren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen