KNVB benoemt Langeler tot directeur voetbalontwikkeling

17 april 2018, 14:21

Art Langeler is door de KNVB benoemd tot directeur voetbalontwikkeling. De huidige coach van Jong Oranje completeert daarmee het directieteam van de KNVB, die verder bestaat uit Eric Gudde (directeur betaald voetbal) en Nico-Jan Hoogma (directeur voetbal). Omdat het om een fulltime job gaat, moet de KNVB wel op zoek naar een nieuwe bondscoach voor Jong Oranje.

Langeler gaat vanaf 1 mei aan de slag, en begeleidt Jong Oranje nog tijdens de trip door Zuid-Amerika van 22 tot 31 mei. De directeur voetbalontwikkeling betreft een nieuwe functie binnen de bond. Hij wordt verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen (KNVB Academie) en het jeugd topvoetbal (de nationale elftallen van onder 15 jaar tot en met onder 18 jaar).

"We hebben na een intensieve selectie binnen en buiten de KNVB uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden. We zijn erg blij hem aan te kunnen stellen ", zegt Eric Gudde op de website van de KNVB. "Art past precies in het profiel van directeur Voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en 4 jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Bovendien voltooide Art de Academie voor Lichamelijke Opvoeding."

Gudde vervolgt: "Hij gaat ons voetbal vooruithelpen op de terreinen waar hij al goed ingespeeld is. Waarbij de ontwikkeling van de trainersopleidingen buitengewone aandacht heeft. Meer en betere trainers op alle niveaus, dat wordt in onze ogen een van de belangrijkste succesfactoren in de komende jaren. Maar ook het ontwikkelen van het amateurvoetbal met zijn vele talenten (jeugdplan Nederland) ligt nadrukkelijk op het bord van de Directeur Voetbalontwikkeling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen