Advocaat moet door: "Wij gaan over tot de orde van de dag"

17 april 2018, 18:03

Het was de afgelopen dagen wonden likken voor Dick Advocaat en Sparta Rotterdam. De ploeg verloor afgelopen zaterdag met 7-0 bij Vitesse en raakte daarnaast Michiel Kramer kwijt. Trainer Advocaat wil niet langer bij de pakken neerzitten en richt zich op het duel met NAC van woensdagavond.

Kramer werd door de KNVB geschorst voor zeven duels en Advocaat wil niet verder ingaan op zijn actie tegen Alexander Büttner. "Het is geweest", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Hij heeft een straf gekregen van de KNVB en die hebben wij geaccepteerd. Wij gaan over op de orde van de dag en dat is morgenavond tegen NAC. Welke straf Sparta intern aan Kramer heeft gegeven blijft intern."

Advocaat geeft nu de voorkeur aan Fred Friday, die de laatste tijd weinig in actie is gekomen. De coach heeft de laatste tijd weinig gesproken met de spits, maar moet nu een beroep op hem doen. "Het is zo in de voetballerij, spelers die niet spelen vinden de trainer niks. Zij hebben een ander idee van voetballen dan de trainer. Morgen krijgt Friday de kans en zal hij moeten laten zien dat ik het helemaal verkeerd heb gezien om hem niet in de basis te laten starten."

De coach kan tegen NAC weer beschikken over Miquel Nelom, maar niet over Loris Brogno.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen