Heerenveen wint dankzij Rojas bloedeloos duel van ADO

17 april 2018, 22:38

Dankzij twee teffers van Marco Rojas heeft sc Heerenveen een voorsprong van drie levensbelangrijke punten genomen op ADO Den Haag. Voor dit duel stonden beide ploegen met evenveel punten gedeeld achtste, een plek die doordat AZ en Feyenoord de bekerfinalisten zijn aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs om Europees voetbal. In een stroperig duel trok Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind (2-0), mede dankzij de getergde invaller Arber Zeneli.

Jurgen Streppel verlaat deze zomer SC Heerenveen, mede doordat de directie van de Friezen vinden dat de hoofdtrainer te veel met zijn opstelling husselt. Vanavond (dinsdag) was het weer raak: smaakmaker Zeneli werd gepasseerd door Streppel. De vleugelaanvaller is dit seizoen een van de meest creatieve spelers van Heerenveen en is ondanks zijn zware enkelblessure dit seizoen al direct betrokken bij tien doelpunten. Desondanks dacht Streppel de Kosovaarse international die opgroeide in Zweden dus niet nodig te hebben.

De tweede helft dreigde net zo slaapverwekkend te worden, maar in de 54ste minuut werd het duel dan eindelijk opengebroken. De eerste de beste mooie aanval van de wedstrijd was direct raak. De pas 17-jarige Kik Pierie speelde vanaf de linksback positie, maar was naar binnen gekropen en had een stevige versnelling aan de bal in huis. Het lukte ADO niet om hierop te anticiperen, en Pelle van Amersfoort ontving de bal van Pierie en gaf deze voor. Rojas stond op de goede plek en knikte de 1-0 tegen de touwen. Met de voorsprong op zak kwam Zeneli ook nog in de ploeg bij Heerenveen, en dus leek de amusementswaarde van de wedstrijd te gaan stijgen.

De opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Martin Hansen 6; Denzel Dumfries 6, Daniel Høegh 6.5, Kik Pierie 7, Dave Bulthuis 6.5; Morten Thorsby 6, Yuki Kobayashi 6.5, Pelle van Amersfoort 6, Marco Rojas 7.5 (76. Doke Schmidt -), Michel Vlap 5.5 (55. Arber Zeneli 8); Reza Ghoochannejhad 4 (74. Henk Veerman -).

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 5.5; Trevor David 4.5 (72. Nick Kuipers -), Tom Beugelsdijk 4, Wilfried Kanon 5.5, Aaron Meijers 5.5; Danny Bakker 5, Nasser El Khayati 3.5, Lex Immers 4; Elson Hooi 5.5 (65. Erik Falkenburg 4.5), Björn Johnsen 5, Thijmen Goppel 6 (65. Melvyn Lorezen 4).

Man of the match: Arber Zeneli

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen