Bayern slacht Leverkusen en blijft kans houden op triple

17 april 2018, 22:35

Het kampioenschap is al binnen en ook voor de andere twee prijzen blijft Bayern München in de race. De topclub doorstond dinsdagavond de halve finale van de DFK Pokal tegen Bayer Leverkusen met speels gemak. De ploeg van Jupp Heynckes zegevierde in Leverkusen met 2-6.

Al snel in het duel werd duidelijk dat Bayern niet van plan was om Leverkusen ook maar enige kans te geven. Na drie minuten knalde Javier Martinez een rebound binnen en zes minuten later maakte Robert Lewandowski de 0-2 op aangeven van Franck Ribéry. Lars Bender deed met een rake kopbal in de zestiende minuut nog wel wat terug, maar ook hij moest erkennen dat Bayern simpelweg te sterk was voor Leverkusen.

Dat bleek zeker in het begin van de tweede helft, toen Bayern de duimschroeven nog maar eens aandraaide. Na een prachtige pass van Thiago Alcántara produceerde Thomas Müller in de 53ste minuut de 1-3, waarna Thiago tien minuten later zelf de 1-4 op de borden zette. Tien minuten daarna was het weer raak. Een schot van basisklant Arjen Robben werd getoucheerd door Müller waardoor Bernd Leno wederom kansloos was: 1-5. Leon Bailey, oud-Ajax-target, deed namens Leverkusen nog wel wat terug. De aanvaller pegelde een vrije trap schitterend tegen de touwen.

Dat leek het laatste doelpunt van het duel te zijn, maar Müller bepaalde anders. De aanvoerder had het op zijn heupen en voltooide tien minuten voor tijd zijn hattrick.

Door de winst gaat Bayern naar de bekerfinale die op 19 mei gespeeld wordt in Berlijn. Schalke 04 en Eintracht Frankfurt bepalen woensdag wie daarin de tegenstander zal zijn. Bayern won de Duitse beker in het verleden al achttien keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen