Dost licht stoppen bij Oranje toe: "Er ging weer niets veranderen"

18 april 2018, 07:38

Bas Dost heeft zijn afscheid bij het Nederlands elftal nader toegelicht. Het feit dat hij niet optimaal gebruikt werd, de bondscoaches in de communicatie richting hem zelden open zijn geweest en het feit dat zijn perspectief binnen de lijnen ook onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman vermoedelijk niet zou veranderen, is de aanleiding geweest om zijn afscheid aan te kondigen bij het Nederlands elftal.

"Ik had me er veel van voorgesteld. Maar toen ik naar huis vloog dacht ik bij mezelf: 'wat ben ik in hemelsnaam aan het doen?' Doe ik dit omdat het moet?", blikt Dost terug op de eerste interlands onder Koeman in het Algemeen Dagblad. Tegen Engeland (0-1 verlies) speelde hij, tegen Portugal (3-0 winst) niet.

"Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft wel de doorslag gegeven. Ik had na deze trip het gevoel dat er wederom niets ging veranderen", aldus Dost, die denkt dat hij ook anders gebruikt had kunnen worden. "Bij Sporting word ik optimaal benut. Ik ben gehaald door een trainer die precies weet wat ik wel en niet kan. Ik speel met Sporting continu naar voren. Met het Nederlands elftal graven we ons nu meer in. Niet dat ik dat niet kan. Maar ik ben geen speler die sprints in de diepte trekt. Natuurlijk ligt mijn kracht bij voorzetten, maar het is niet zo dat ik niet kan scoren op andere manieren."

{image[325530][right-half][]}Communicatie

Ook had volgens Dost, die onder zowel Bert van Marwijk, Louis van Gaal, Guus Hiddink, Danny Blind, Fred Grim en vermoedelijk ook onder Koeman niet het vertrouwen had gekregen van een basisplaats de communicatie beter gemoeten. Ze hadden bijvoorbeeld ook duidelijk kunnen aangeven dat hij de rol van pinchhitter had.

Dost: "Wil je niet met mij spelen? Prima. Maar laat in elk geval zien dat je respect voor me hebt. Met een jongen die er meerdere keren bij is geweest, in Portugal 34 keer scoort, en dit seizoen op dezelfde fiets verder gaat, ga je toch iets anders om dan met een jongen die net komt kijken?"

Lees ook: Dost's interlandloopbaan: Zweden-uit had hem kunnen redden

Lees ook: Koeman betreurt afscheid: "Ik zag zeker nog rol voor Dost"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen