Feyenoord gaat mogelijk tóch direct groepsfase Europa League in

18 april 2018, 08:05   Bijgewerkt: 23 april 2018, 11:23

Mogelijk begint kersvers bekerwinnaar Feyenoord tóch nog in de groepsfase van de Europa League. Tot vorig seizoen was het zo dat de bekerwinnaar altijd rechtstreeks de poulefase van de Europa League instroomde, maar dat is door de nieuwe UEFA-ranking niet meer het geval. Tenzij Arsenal óf Olympique Marseille de EL wint, dan is die kans alsnog aanwezig komend jaar.

Arsenal plaatst zich in eigen land sowieso niet voor de Champions League, en ook Marseille ligt op het moment niet op koers. Met winst van de Europa League kunnen Arsenal en Marseille alsnog een ticket voor het miljoenenbal pakken.

Dan schuift het rechtstreekse ticket voor de groepsfase van de Europa League, die in dat geval door Arsenal of l'OM niet wordt gebruikt vanwege deelname aan de Champions League, door naar het volgende land op de UEFA-ranglijst. En dat blijkt Nederland te zijn. Dus mag Feyenoord hopen op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

Feyenoord zit voorlopig eventjes in de wachtkamer. De komende twee weken worden de halve finales van de Europa League gespeeld. Arsenal treft Atlético Madrid, Marseille neemt het op tegen Red Bull Salzburg. De finale staat voor woensdag 16 mei gespeeld. Als Salzburg of Atlético het toernooi wint, komt Feyenoord volgend seizoen terecht in de voorlaatste voorronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen