Spoorboekje: Ajax tegen VVV, Seedorf duimt in Spanje

19 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 18 april 2018, 23:08

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 19 april.

Nieuws

Reacties Eredivisie

Er gebeurde woensdagavond meer dan genoeg in de Eredivisie. Op deze ochtend volgen de reacties op de duels. Hoe hebben de coaches en de spelers de ontmoetingen beleefd? 

Wedstrijden

Fenerbahce - Besiktas (19.30 uur)

Een dergelijke wedstrijd tussen beide ploege uit Istanbul is op zichzelf altijd al het bekijken waard, maar als het in de halve finale van de Turkse beker er écht om gaat, met een 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd, helemaal. Wie gaat de finale halen: Vincent Janssen (hij zal overigens nog niet meespelen) of Jermain Lens en Ryan Babel? Vechtlust, strijd en passie zijn in elk geval verzekerd!

Ajax - VVV-Venlo (20.45 uur)

De onrust in Amsterdam is na het mislopen van de titel wederom groot. Erik ten Hag, Edwin van der Sar, Hakim Ziyech: een ieder wordt wel iets verweten in het falen in de hoofdstad van Nederland. Hoewel de strijd om plek twee vermoedelijk niet meer spannend wil, kan Ajax zich in eigen huis tegen het zeker niet in bloedvorm verkerende VVV-Venlo in zich in de huidige situatie absoluut geen puntverlies veroorloven.

Burnley - Chelsea (20.45 uur)

Van de laatste vijf officiële duels won Chelsea er slechts twee: met heel veel moeite van Leicester City en Southampton. Daarom is er in de Premier League tegen Burnley een goed resultaat nodig, om niet nog verder dan de huidige vijfde plek af te dalen in de Engelse competitie. Bij een nederlaag tegen Burnley, komt niet alleen die ploeg van Sean Dyche, maar ook Arsenal wellicht akelig dichtbij. 

Levante - Málaga (21.30 uur)

Clarence Seedorf zal vanavond uiterst geïnteresseerd voor zijn tv zitten, als Levante - de directe concurrent van Deportivo La Coruna - in eigen huis hekkensluiter Málaga ontvangt. Hoewel de Nederlandse manager met zijn ploeg een knap gelijkspel behaalde tegen Sevilla (0-0), moet Seedorf hopen dat Málaga zijn sportieve plicht vervult. Anders wordt het gat weer zeven punten, in plaats van vijf of vier.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Utrecht - FC Groningen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

19.30 uur: Real Sociedad - Atlético Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

20.45 uur: Burnley - Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel 

20.45 uur: Ajax - VVV-Venlo, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

22.20 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen