Beerens legt Vitesse druk op: "Moeten de play-offs halen"

18 april 2018, 13:20   Bijgewerkt: 18 april 2018, 13:40

Roy Beerens denkt dat Vitesse in staat is om aan te haken bij de bovenste ploegen van de Eredivisie onder leiding van trainer Leonid Slutsky. De buitenspeler van de Arnhemmers is daarvan overtuigd, al wil hij eerst nog dit Eredivisie-seizoen goed afsluiten: "De club is in staat om aan te haken bij te top, daarom heb ik hier ook getekend. Die potentie is er altijd geweest."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van AZ, zijn oude werkgever en opponent van woensdagavond. Toch wacht er dit seizoen eerst nog wel degelijk een andere missie. "We hebben een heel goede groep dus we zijn het gewoon aan onze stand verplicht om de play-offs te halen. We zijn gewoon veel te wisselvallig. Er zijn uitschieters waarin we fantastisch spelen tegen Ajax om vervolgens tegen een Roda kansloos in eigen huis onderuit te gaan. Als we dat eruit krijgen moet het gewoon lukken", verwacht hij.

Mede door die wisselvalligheid werd trainer Henk Fraser ontslagen. Beerens: "Het is altijd een klein circus als er een trainer vertrekt. Dan weet je dat er veel pers is. Leuk is anders, maar je beseft dat de knop weer om moet. Dit soort dingen horen er gewoon bij in het profvoetbal", weet hij uit ervaring. "Ik zit al twaalf jaar in het voetbal en weet ik dat dit de normaalste zaak van de wereld is. Maar voor veel jonge jongens is dit totaal nieuw. Het doel blijft hetzelfde, met welke trainer dan ook. We moeten door."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen