FC Utrecht richt de blik fysiek en sportief op de play-offs

18 april 2018, 14:16

Voor FC Utrecht is de voorbereiding op de play-offs in feite al begonnen. De laatste duels van de Eredivisie worden mede gebruikt om de ploeg van Jean-Paul de Jong klaar te stomen voor het toetje van de Nederlandse competitie, waarin gestreden gaat worden voor Europees voetbal. "We richten ons op de vijfde plaats", aldus de coach.

Op het clubkanaal blikt de trainer vooruit op het duel met FC Groningen van donderdagavond. "Onze defensieve zekerheid, van waaruit we onze individuele kwaliteiten kunnen gaan benutten, moet beter. Anders lopen we achter de feiten aan en gaat het in de play-offs nog heel moeilijk worden", analyseert De Jong.

Bovendien wordt het tegen FC Groningen sowieso niet makkelijk. "Zij staan eigenlijk te laag voor hoe ze spelen. Bovendien zijn ze door de resultaten van de afgelopen weken zo goed als veilig, dus zullen ze onbevangen de wedstrijd ingaan", verwacht de trainer, die het wel prettig vindt om door de weeks te spelen. "Het geeft ons de kans ook andere spelers eens een kans te geven." Bovendien is het ritme (mogelijk) vergelijkbaar met de play-offs. 

Simon Makienok, Patrick Joosten en Jean-Christophe Bahebeck zullen in die roulatie niet spelen vanwege blessures. Ramon Leeuwin is nog een twijfelgeval, hij kampt met liesklachten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen