Faber geeft jeugd de kans bij Groningen, ook voor komend jaar

18 april 2018, 15:08   Bijgewerkt: 18 april 2018, 16:10

Hoewel FC Groningen bijna nergens meer voor speelt, wil trainer Ernest Faber het seizoen zo goed mogelijk afsluiten in de Eredivisie. De oefenmeester wil de basis voor na de zomer leggen en eventueel krijgen ook enkele jeugdspelers nog een kans, die bij de selectie zitten voor het duel met FC Utrecht donderdagavond.

Ook middenvelder Juninho Bacuna keert terug bij de wedstrijdselectie. "We hebben nog even overwogen om hem op de tribune te laten, want hij speelde daar een zeer goede rol", glimlachte Faber op de clubsite, over de middenvelder die in het publiek stond om zijn teamgenoten fanatiek aan te moedigen. Ludovit Reis (privé-omstandigheden) zal wederom niet bij de selectie zitten, al is hij wel weer terug in Nederland.

Verder stappen doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer, middenvelder Michael Breij en aanvaller Tim Freriks, allen jeugdspelers, ook mee de bus in naar de Domstad. Samir Memisevic (geschorst) en Mimoun Mahi (geblesseerd) ontbreken nog.

"We willen de manier van spelen doortrekken. We zien dat de spelers er veel vertrouwen door krijgen. En we willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We leggen in deze laatste weken ook weer de basis voor het nieuwe seizoen. Er staat een mooie, frisse groep met veel perspectief richting de toekomst", aldus Faber.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen