Nieuwe Eredivisie-bal gepresenteerd door Johnny de Mol

18 april 2018, 16:10   Bijgewerkt: 18 april 2018, 18:16

In een speciaal statement heeft de Eredivisie woensdag de speelbal voor het aanstaande seizoen wereldkundig gemaakt. De bal is anders dan het speeltuig van dit seizoen, getuige de oranje vlakken. De bal voor dit seizoen werd ontworpen door tatoeëerder Henk Schiffmacher, maar voor de bal voor het nieuwe seizoen lag de verantwoordelijkheid bij Johnny de Mol.

De televisiepresentator heeft samen met een door hem geselecteerd elftal kinderen de bal ontworpen. De bal werd woensdag gepresenteerd in het stadion van PEC Zwolle. Bij het ontwerpen van de bal wilde Johnny de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. "De bal is echt te gek geworden", legt De Mol uit. "Vooral het verhaal erachter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt. Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden."

Het elftal van Johnny is een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma Hotel Syndroom, kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië.

Het speeltuig zal op 6 mei 2018, tijdens de laatste speelronde van dit seizoen, al worden gebruikt tijdens de wedstrijden.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen