Gemiste penalty De Roon deert Atalanta niet tegen hekkensluiter

18 april 2018, 20:14

Atalanta Bergamo heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. Op bezoek bij hekkensluiter Benevento pakte het team van Marten de Roon en Hans Hateboer de volle buit. De Roon miste een strafschop, maar Atalanta won alsnog met 0-3.

De club uit Bergamo startte met beide Nederlanders in het basisteam. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Remo Freuler. Vlak na rust verdubbelde Musa Barrow de score. De Roon faalde vervolgens vanaf elf meter, maar via Alejandro Gomez kwam Atalanta halverwege het tweede bedrijf alsnog op 0-3.

Door de zege stijgt Atalanta (tijdelijk) naar de zevende plaats. Concurrenten Sampdoria, Fiorentina en AC Milan komen later op de woensdagavond nog in actie. De club uit Milaan staat zesde en heeft zodoende de beste papieren om zich voor Europees voetbal te plaatsen. Willen De Roon en Hateboer ook volgend jaar uitkomen in de Europa League, dan zullen zij in de laatste vijf speelrondes nog minimaal één plek moeten stijgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen