Prachtgoal Hendrix zorgt voor gelijkspel bij Roda tegen PSV

18 april 2018, 20:26

Een absolute wereldgoal van Jorrit Hendrix heeft ervoor gezorgd dat Roda JC niet drie punten, maar slechts één punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen PSV. De landskampioen keek in Kerkrade tot tweemaal toe tegen een achterstand aan, maar de poeier van Hendrix redde in de slotfase voor een deel de Eindhovense meubelen: 2-2.

Bij de kampioen stonden een aantal jonge, nieuwe namen in het basiselftal. Sam Lammers verving de geblesseerde Luuk de Jong in de spits, terwijl Eloy Room de plaats tussen de drie palen in nam ter faveure van Jeroen Zoet. Ook voor jongelingen als Mauro Júnior en Pablo Rosario had Philip Cocu een plek vanaf de aftrap. Roda kende ook wat nieuwe namen, want door schorsingen van Donis Avdijaj en Dani Schahin moest trainer Robert Molenaar een beroep doen op Gyliano van Velzen en Jorn Vancamp.

Roda stelde daar een half uur lang niets tegenover, maar de eerste serieuze aanval was meteen raak. Jannes Vansteenkiste schoot de bal hard en laag achter Room na een combinatie met Van Velzen. De verrassende voorsprong van de gasten hield welgeteld drie minuten stand, want een fraaie dribbel van Lozano en niet al te best keeperswerk van Jurjus zorgden voor de snelle gelijkmaker. Buiten die twee treffers en het lekkere weer viel er in de eerste helft weinig moois te beleven.

Plots brak minuut 65 aan. Simon Gustafson besloot van een meter of twintig uit te halen en passeerde met zijn lage, zuivere schuiver Room: 2-1. Veranderen deed het spelbeeld daarna niet. PSV had nog steeds voortdurend de bal, maar creëerde nauwelijks goed uitgespeelde kansen. 

Dat zag Jorrit Hendrix ook. De gelegenheidsaanvoerder besloot daarom om vanaf een dertigtal meters uit te halen. Tot ieders verbazing kegelde de middenvelder de bal snoeihard in de rechterkruising. Een onwaarschijnlijke wereldgoal, die met afstand het hoogtepunt van een tamme wedstrijd was.

Opstellingen en beoordelingen:

Roda JC: Hidde Jurjus 5; Chris Kum 6, Patrick Banggaard 6, Adil Auassar 7,5, Jannes Vansteenkiste 6; Ognjen Gnjatic 5,5, Tsly Ndenge 6; Mikhail Rosheuvel 6, Simon Gustafson 7, Gyliano van Velzen 4 (62. Mario Engels 6); Jorn Vancamp 5,5 (78. Maecky Ngombo -)

PSV: Eloy Room 5; Pablo Rosario 5 (84. Gáston Pereiro -), Daniel Schwaab 6, Derrick Luckassen 6, Joshua Brenet 6; Bart Ramselaar 6,5, Jorrit Hendrix 7, Mauro Júnior 5 (65. Albert Gudmonsson 5); Steven Bergwijn 5,5, Sam Lammers 4 (72. Armando Obispo -), Hirving Lozano 6,5

Man of the match: Adil Auassar

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. [photo,113397,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen