Sparta pakt volle buit en zet Twente weer op vier punten

18 april 2018, 22:47   Bijgewerkt: 19 april 2018, 07:40

Sparta Rotterdam heeft zichzelf woensdagavond een uitstekende dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Voor eigen publiek pakten de Rotterdammers de volle buit tegen NAC Breda, dat met een 2-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Door de uitslag op Het Kasteel zijn de zorgen van hekkenslutier FC Twente vergroot. De club uit Enschede staat met nog twee speelrondes te gaan vier punten achter op Sparta.

Voor beide ploegen stond in Rotterdam veel op het spel, zo werd duidelijk in de openingsfase van de wedstrijd. Vanaf het eerst fluitsignaal golfde het spel op en neer, waardoor het publiek direct vanaf het puntje van de stoel het spel aanschouwde. Namens NAC kregen Paolo Fernandes en Mitchell te Vrede de eerste goede mogelijkheden, maar zij hadden het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant werd een afstandsschot van Soufyan Ahannach gekeerd door Nigel Bertrams en spatte een inzet van Paco van Moorsel uiteen op de lat.

In de rust besloot trainer Dick Advocaat om Thomas Verhaar in de kleedkamer achter te laten en Deroy Duarte in het veld te brengen. Dat pakte goed uit, want na een uur spelen tekende de invaller voor de 1-0. Met een geplaatst schot scoorde Duarte zijn derde Eredivisie-doelpunt. Heel lang konden de Rotterdammers niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later zorgde een andere invaller, Sadiq Umar voor de 1-1. De Nigeriaan ontsnapte aan de aandacht van Sander Fischer en Chabot en prikte vervolgens de bal langs doelman Jannik Huth.

Toch ging de overwinning nog naar Sparta. Eerst leek Fred Friday op weg naar de 2-1, maar zijn inzet eindigde{image[325573][right-half][Angelino]}op de paal. Niet veel later scoorde de thuisploeg alsnog via Stijn Spierings. De ingevallen middenvelder liep goed tegen de bal aan en zorgde er daarmee voor de de Spartanen weer op voorsprong kwamen. NAC Breda zette een slotoffensief in, maar de thuisploeg hield stand en kwam niet meer in de problemen.

Door de zege staat Sparta weer vier punten los van Twente, dat nu moet hopen op een mirakel. De Rotterdammers kunnen de play-offs zelfs nog ontlopen, maar dan zullen zij Roda JC en NAC Breda nog wel op de ranglijst moeten passeren. De club uit Breda heeft een voorsprong van drie punten op de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie. Het doelsaldo van NAC is daarnaast een stuk beter.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Jannik Huth 6.5, Frederik Holst 6, Sander Fischer 5.5, Julian Chabot 5, Sherel Floranus 5.5, Paco van Moorsel 6 (80. Stijn Spierings), Ryan Sanusi 6, Robert Mühren 5, Thomas Verhaar 5.5 (46. Deroy Duarte 6), Fred Friday 6, Soufyan Ahannach 6 (34. Dabney dos Santos 5)

NAC Breda: Nigel Bertrams 6.5, Fabian Sporkslede 6, Menno Koch 6, Pablo Marí 6.5, José Angeliño 6.5 Manu García 7, Rai Vloet 5, Gianluca Nijholt 5.5, Paolo Fernandes 6, Mitchell te Vrede 5 (69. Umar Sadiq 6.5), Mounir el Allouchi 6

Man of the match: Manu García 7

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen