Willem II nog niet officieel veilig: "Maar in de praktijk wel"

18 april 2018, 23:51

Gemengde gevoelens bij Willem II woensdagavond. De Tilburgers gingen op eigen terrein hard onderuit tegen Feyenoord (1-5), maar zijn door de resultaten op andere velden wel zo goed als veilig. De voorsprong van Willem II op nummer zestien Roda JC bedraagt met nog twee wedstrijden te spelen zes punten. Het doelsaldo van de club uit Tilburg is daarnaast veel beter.

"Of we veilig zijn? Statistisch gezien niet, maar in de praktijk wel", zegt Reinier Robbemond op de persconferentie na de nederlaag. De trainer erkent dat zijn team een moeilijke avond beleefde tegen de bekerfinalist. "Feyenoord is voor ons een moeilijke tegenstander. Het eerste kwartier speelden we prima, drongen we Feyenoord terug. Hadden toen misschien moeten scoren. Daarna kreeg Feyenoord overwicht."

Robbemond geeft aan dat Willem II zich na rust in de voet schoot. "Feyenoord profiteerde goed van onze fouten. Het echte geloof, de overtuiging heb ik vandaag minder gezien dan afgelopen weken. Dat werd afgestraft", besluit de coach. Willem II speelt in de laatste speelrondes van de competitie nog tegen PEC Zwolle (uit) en Vitesse (thuis).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen