Doelpuntendroogte Matavz voorbij: "Het lukte allemaal niet meer"

19 april 2018, 08:37

Na regen komt zoneschijn, zo weet ook Tim Matavz. De spits van Vitesse stond negen wedstrijden 'droog', maar scoorde tegen Sparta Rotterdam (7-0) zijn eerste doelpunt van 2018. Ook op bezoek bij AZ (4-3) trof de Sloveen woensdagavond het doel, waardoor het vertrouwen bij Matavz weer helemaal terug is.

Dat vertrouwen was de laatste weken broos, geeft Matavz toe aan De Gelderlander. "Ik heb een moeilijke periode gehad, het lukte allemaal even niet meer. Nu voel ik me weer goed, het vertrouwen is toegenomen", vertelt de aanvalsleider van Vitesse. De spits staat door zijn doelpunten tegen Sparta en AZ op twaalf goals dit seizoen.

Ondanks dat hij in de tweede seizoenshelft minder vaak belangrijk was voor Vitesse dan voor de winterstop, stelt Matavz dat hij nooit in paniek is geweest. "Ik ben rustig gebleven en in mezelf blijven geloven. Als spits moet je in zo'n periode niet opeens allerlei andere dingen gaan doen in het veld. Dat heeft geen zin. Lekker jezelf blijven, de goals komen dan vanzelf weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen