Eerste doelpunt in Eredivisie voor Amrabat: "Het werd tijd"

19 april 2018, 11:59

Hij heeft er 62 wedstrijden voor nodig gehad, maar woensdagavond was het eindelijk raak voor Sofyan Amrabat. De middenvelder scoorde de 0-2 tegen Willem II en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. "Het werd tijd", erkent hij.

Vlak na rust maakte Amrabat zijn eerste Eredivisie-goal. De middenvelder veroverde de bal, legde aan en via beide palen scoorde hij. Het was niet zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. In de Champions League (Napoli-uit) en in de play-offs namens FC Utrecht trof hij al eerder het doel.

Niet alleen was Amrabat na de 1-5 zege tevreden over zijn doelpunt, maar ook over de wijze waarop Feyenoord voor de dag kwam in Tilburg. "In de eerste helft hebben we moeten investeren, maar we hebben de tegenstander moe gekregen. Daardoor kwamen er ruimtes, begon het beter te lopen en konden we na rust nog een paar goede goals maken", zegt Amrabat op de clubwebsite van Feyenoord.