Road to the final: zo raakten AZ en Feyenoord in De Kuip

22 april 2018, 12:39

Op weg naar de bekerfinale trof AZ een mix van Eredivisie- en Jupiler League-clubs. Opvallend genoeg kende de ploeg van John van den Brom de meeste moeite met MVV en Fortuna Sittard. Feyenoord, dat iedere wedstrijd in de eigen Kuip speelde, nam het op tegen Eredivisie-clubs en tussendoor de amateurs van Swift.

Eerste ronde

MVV – AZ: 2-3

AZ kende een moeizame start van het bekertoernooi. De verliezend finalist van vorig seizoen was gekoppeld aan MVV, dat vorige zomer nog dicht bij promotie naar de Eredivisie was. AZ trof een energiek MVV en ontdeed zich pas in de 82ste minuut van Us MVV'ke. Doelpuntenmaker: Wout Weghorst.

Feyenoord – ADO Den Haag: 2-0

Feyenoord kreeg in de eerste ronde een lastige opponent. Het duel met ADO Den Haag eindigde ook in een moeizame overwinning voor de toen nog regerend landskampioen. Pas in het laatste kwart van wedstrijd nam Feyenoord afstand van de bezoekers uit de Hofstad. Opvallende basisspeler bij Feyenoord was Michiel Kramer. De inmiddels ook bij Sparta vertrokken spits scoorde vanaf de penaltystip de 2-0.

Tweede ronde

Almere City FC – AZ: 0-4

AZ overleefde probleemloos de tweede ronde. Almere City had wel zin in een stuntje, maar was kansloos. Zonder het gaspedaal heel erg in trappen hadden de Alkmaarders aan een klein uurtje genoeg.

Feyenoord – Swift: 4-1

Amateursensatie Swift was de volgende horde voor Feyenoord. De Amsterdammers schakelden bekerhouder Vitesse na penalty's uit en mochten als beloning naar De Kuip. Feyenoord won met 4-1, maar na de wedstrijd ging het vooral over Swift. De amateurs kwamen snel met tien man te staan. Ondanks dat verweerde Swift zich kranig met als hoogtepunt de sublieme uithaal van Max van Wakeren.

Achtste finale

Fortuna Sittard – AZ: 2-4

Het bekertoernooi hing in de achtste finale aan een zijden draadje voor AZ. Fortuna Sittard, mogelijk de aanstaande promovendus, liet de Alkmaarders boven de rand van de afgrond bungelen. Tot aan de 89ste minuut. AZ boog een 2-1 achterstand om tot een 2-4 zege.

Feyenoord – Heracles Almelo: 3-1

Het duel waarin Michiel Kramer in de rust zijn broodje kroket at. Ondertussen ontdeed Feyenoord zich van Heracles Almelo. De Rotterdammers openden spectaculair en legden een stevig fundament voor de 3-1 overwinning. De bezoekers keerden met een machteloos gevoel terug naar Almelo.

Kwartfinale

AZ – PEC Zwolle: 4-1

Twee cupfighters tegen elkaar, en Wout Weghorst in vorm. De spits leidde een wervelend AZ langs PEC Zwolle. Hoewel de Blauwvingers nog de gelijkmaker noteerden, was AZ heer en meester. Na rust werd PEC Zwolle onthoofd met de domme rode kaart van Diederik Boer. Met de ruime zege werd AZ een terechte halve finalist.

Feyenoord – PSV: 2-0

Gesteund door een kolkende Kuip schakelde Feyenoord kampioen PSV uit. Voor Feyenoord was het duel met de Eindhovenaren de enige kans om kans te houden op een prijs. De Rotterdammers waren inmiddels definitief uitgeschakeld in de titelrace. Met dat in het achterhoofd troefde Feyenoord PSV af, omdat de thuisploeg feller en agressiever was.

Halve finale

AZ – FC Twente: 4-0

AZ en FC Twente speelden onder Siberische omstandigheden, maar van het spel kregen vooral de supporters van de thuisploeg het warm. De gastheren waren superieur en lieten de Tukkers, die Ajax in de kwartfinale uitschakelden, volledig kansloos. AZ legde het spel op de mat dat dit seizoen al zoveel complimenten opleverde. Het is aan AZ om dit vanmiddag in De Kuip een vervolg te geven.

Feyenoord – Willem II: 3-0

Feyenoord maakte tegen Willem II de dienst uit. De Rotterdammers vielen aan, de Tricolores hielden tegen. Bleek later ook nog dat de tactiek van Willem II was uitgelekt. Maar of daardoor het niveauverschil zo groot was?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen